středa 18. května 2016

GREENWAYS DEN TŘETÍ Plumlov - Nový Přerov / Velkomoravská

   Den třetí byl dnem Královské etapy. Po rychlé snídani jsme vyrazili směr Drahany resp. Repechy. Dlouhé desetikilometrové stoupání na samou střechu Drahanské vrchoviny vedlo pevnou cestou bývalým či stávajícím vojenským prostorem, zakončené "stěnou" zvanou Repechy. Následovaly Niva a Vysočany, cesta stále nahoru dolů až do Šošůvky, kde stojí krásný Kostel sv. Anežky a Václava, odkud následoval prudký sjezd ke Sloupu vstupní Brány do Moravského Krasu. Projeli jsme taková místa jako např. Macocha (lanovka) a Skalní Mlýn.
  Poté jsme pokračovali směr Blansko, Adamov a Bílovice až do Brna. Tak trošku jsme se průjezdem Moravskou metropolí obávali, ale šlo to jako po másle a najednou jsme byli u Zábavno - obchodního centra Olympia na samém jihu Brna, kudy vede krásná cyklostezka až do Rajhradic, následovaly Opatovice a Židlochovice, kde jsme konečně pojedli.
  Pak už následovalo volání Pálavy a cesta přes Iváň a Pasohlávky do kraje Vína. Projeli jsme krásnými vinohrady až do obce Novosedly odkud to byl už jen skok do hraniční obce Nový Přerov, kde nás přivítala mírně připitá paní domácí "penziónu" Pod rákosem a ubytovala nás v zahradní chatce, děs a hrůza. Naštěstí jsme v obci našli dobré občerstvení v penziónu Jáňův dvůr.
  Lehce jsme oslavili úspěšné zdolání GREENWAS 2016 a těšili na zítra, na Valticko-Lednický areál.
 Celá trasa čítala, pro mne neuvěřitelných  132 km, nastoupali jsme při ní 671 výškových metrů, více na mapě viz. níže. 

Fotogalerie z třetího dne


Žádné komentáře:

Okomentovat