pátek 13. května 2016

GREENWAYS DEN PRVNÍ Cziesyn - Nový Jičín / Podbeskydská

   Konečně nastal ten den, den Startu putování po trase moravské části Dálkové trasy Greenways KRAKÓW - WIEN. Trasy jsme s Petrem Mikeskou měli připravené už více jak půl roku, nicméně i tak jsem nevěděl do čeho jdu. Cesta začal vlastně již ve vlaku z Opavy do Českého Těšína, kde nás již čekali ostatní dva členové "našeho" teamu, Lenka Eliášová a Vláďa "PURITO" Kněžík.
   Po vzájemném seznámení, hlavně s Lenkou, jsme vyrazili směr Cziesyn, trošku mimo GW, kde jsme navštívily Areál Zámku a poté jsme se vydaly zpět na naše území a hlavně na trasu GW (GREENWAYS). Prvním takovým mezicílem byla Chata Kohutka, která se nachází pod horou s názvem Prašivá (843 m.n.m.). Samotné stoupání začíná za Nošovicemi, kde najdete mimo jiné Pivovar Radegast a také továrnu HYUNDAI.
  Po malé přestávce jsme pokračovali smě Palkovice, kde nás čekalo druhé stoupání dne, na Myslík a poté krásný sjezd do Kozlovic, kde jsme našli druhý mezicíl naší cesty, Areál na Mlýně. Zde jsme nej dlouho fotily, ale i chutně pojedli.
  Poté nás již čekaly Hukvaldy s výjezdem kole domu Leoše Janáčka ( průměr kopce 14 %) a také na Fojtovy vrchy směrem na Kopřivnici. Z Kopřivnice jsme pak našli cestu pod Štramberk a pak i do Samotného Nového Jičína
  Ještě bych málem zapomněl na počasí, den zataženou oblohou a končil příjemně se sluníčkem a pocitem dobře odvedené práce.
  Celá trasa čítala 78.27 km a nastoupali jsme při ní 982 m, více na mapách viz. níže



Fotogalerie z prvního dne

Žádné komentáře:

Okomentovat