neděle 15. května 2016

GREENWAYS DEN DRUHÝ Nový Jičín - Plumlov / Hanácká

   A byla tu druhá etapa, 100 km do Plumlova, ale málem bych zapomněl. Neřekl jsem, kde jsme v Jičíně vůbec přespali. Bylo to v penzion GÓL, kousek od centra, příjemné a levné. A tak jsme neměli problém najít ráno Pekařství s čerstvým pečivem a kávou.
   Po snídani jsme se již vydali opět cestou po trase GW a nejbližším bodem zájmů se stal Starý Jičín, pro mne jen obec, pro ostatní i Hrad. Poté jsme pokračovali směr Hranice přes Starojíckou Lhotu, Dub a Špičky. Za Špičkami jsme vyšlapali Hluzovický kopec, kde se nachází hranický lom, zde bylo focení a oprava defektu, odtud následoval krásný sjezd do samostatných Hranic. Zde jsme si udělali delší přestávku na občerstvení a shlédli jsme zde předávání vyznamenání vojáků Armády ČR, kteří se právě vrátili Afghánistánu. Pak nás čekala příjemná část cesty Lipníka nad Bečvou po cyklostezce Bečva. U Týna nad Bečvou kolegové nevydrželi a vyjeli si na Hrad Helfštýn, já je počkal u Lipníka. Pak na nás čekalo stoupání na Lázniky resp. Tršice. V Tršicích jsme u Žáby poobědvali a přes Vacanovice a Velkou Bystřici dojeli do hanácké metropole, do Olomouce. Nastalo velké focení.
   Poté jsme rychle nalezli cestu směr Olšany a Kostelec na Hané. Odtud již to byl jen kousek do Smržic, kde jsme nalezli cestičku kolem Hloučely, která nás dovedla až pod Plumlovský zámek a také k Penzión Piňos, místo odpočinku.
   Celá trasa čítala 107 km, nastoupali jsme při ní 972 výškových metrů, více na mapách viz. níže.


Fotogalerie z druhého dne

Žádné komentáře:

Okomentovat